Tippetips

1
iBet

iBet

star
9.3/10
Bitcoin
Ethereium
MasterCard
Mifinity
Revolut
VISA
100% opptill
3000
Minimumsodds: 2.00
Omsetning: 7x
Hent bonusen! Les mer
2
Librabet

Librabet

star
8.3/10
Bitcoin
JetOn Wallet
Litecoin
MasterCard
Mifinity
Revolut
VISA
100% opptil
2000 kr
Minimumodds: 2.00
Omsetning: 5x
Hent bonusen! Les mer
3
Lilibet

Lilibet

star
9.3/10
Bitcoin
Ezewallet
Krypto
MasterCard
Revolut
VISA
100% opptil
5000 kr
Minimumodds : 1.85
Omsetning: 7x
Hent bonusen! Les mer
4
Olympusbet
Bitcoin
Krypto
MasterCard
Mifinity
Rapid Bankoverføring
Revolut
VISA
100% Opptill
1000 kr
Minimumsodds : 1.80
Omsetning: 10x
Hent bonusen! Les mer
Bitcoin
Ethereium
Krypto
Litecoin
MasterCard
VISA
100% opptill
500 kr
+20 Gratisspinn
Omsetning: 8x
Hent bonusen! Les mer
6
Spinbookie
Bitcoin
JetOn Wallet
MasterCard
Mifinity
Revolut
VISA
100% opptil
1000 kr
Minimumodds: 1.50
Omsetning: 10x
Hent bonusen! Les mer
7
Sportaza

Sportaza

star
9.3/10
Ezewallet
JetOn Wallet
MasterCard
Rapid Bankoverføring
Revolut
VISA
100% opptil
2000 kr
Minimumodds : 1.50
Omsetning: 5x
Hent bonusen! Les mer
8
Sportuna

Sportuna

star
9.4/10
Bitcoin
Ethereium
Ezewallet
Krypto
MasterCard
Mifinity
Revolut
Ripple
VISA
100% opptil
2000 kr
Minimumsodds : 1.50
Omsetning: 5x
Hent bonusen! Les mer
9
Stake

Stake

star
9.7/10
Bitcoin
Ethereium
Litecoin
MasterCard
Revolut
VISA
100% opptill
10 000
+0 freespins
Omsetning: 40x
Hent bonusen! Les mer

Tippetips kan være forskjellen på å tape hver måned til å vinne mange tusen kroner i året. Uansett om du er en nybegynner eller en erfaren oddsspiller kan tippetips hjelpe deg på veien mot å bli en bedre tipper.

Spørsmålet er bare hvordan man skal bruke tippetips i spillingen sin og hvilke tippetips du bør følge. I dag kan nemlig hvem som helst skrive tippetips på nett.

I denne guiden går vi gjennom hvorfor tippetips ofte lønner seg når man tipper, samt hva du bør gjøre for å finne ut hvilke tips du bør følge. Samtidig ser vi nærmere på om du bør spille systemspill eller enkle kuponger. Vi forteller deg også hvordan du lykkes med tipping og om du bør bruke bonuser i kombinasjon med tippetips.

Hvorfor lese tippetips?

Å lese tippetips vil gjøre deg til en bedre tipper. Uansett hvor gode analyser du har, er det alltid fint å få innspill fra andre eksperter. Dette er ofte personer som bruker store deler av dagen sin på å analysere kamper, og som kan odds inn og ut. Det er noe de fleste av oss har tid til. Å få en rask gjennomgang før du plasserer et spill er derfor ofte gunstig.

Alle tippetips er ikke like gode

Når det er sagt, er det ikke nødvendigvis slik at alle eksperter treffer like godt på tipsene sine. I så fall hadde det ikke vært noe problem å bli rik på tipping. Noen eksperter gir vesentlig bedre tippetips enn andre, og noen gir faktisk ganske middelmådige tips.

Følg med på de ulike ekspertene

Det kan lønne seg å følge med på flere eksperter som leverer tippetips over tid før du begynner å plassere store summer på tipsene deres. Før gjerne inn alle tipsene i et skjema med innsatser og odds, slik at du selv kan se om de går i pluss eller minus.

Når du har gjort deg kjent med ekspertene, vet du deretter hvilke tippetips du kan stole på og hvem du bør holde deg unna.

Samtidig lønner det seg å lære å analysere sine egne spill i tillegg til å lese tippetips. Du er unik, og ser derfor kampen på en annen måte enn andre. Kanskje du også sitter på mer informasjon enn det eksperten gjør? Uansett er det å lære å analysere kamper og utfall en viktig del av å bli en bedre tipper.

Enkle kuponger eller systemspill?

Tippetips kommer i flere former, både i enkle kuponger og i systemspill. Enkle kuponger er når du plasserer ett enkelt spill på én kupong. Slik at ingen andre utfall har innvirkning på spillet. Systemspill er på sin side når du kombinerer flere spill på samme kupong. Om du har tippet 5 av 6 riktige på en kupong vil du likevel tape. Her er det ingen trøstepremie til andreplassen.

Noen eksperter gir deg tippetips i større mer tradisjonelle kuponger på 10 til 12 kamper, mens andre gir på mindre kuponger som 2 til 3.

I de fleste tilfeller anbefaler vi derimot at du plasserer enkle kuponger. Fristelsen kan naturligvis være stor når man ser hvor høy den potensielle gevinsten for 10 eller 12 kamper er. Likevel er det viktig å være klar over at tippetips med 10 eller 12 kamper sjeldent går inn.

De fleste som lever av tipping spiller hovedsakelig på ett utfall per kamp.

Det er derimot noen unntak til dette. For eksempel har enkelte bookmakere kampanjer som oddsboost, hvor du får ekstra høy odds når du kombinerer enkelte spill på en kupong.

Som en grunnregel sier likevel de fleste eksperter at det lønner seg å spille på én og én kamp.

Odds er viktig når du bruker tippetips

Videre er det viktig å være oppmerksom på oddsen når det kommer til tippetips. Om en ekspert mener at Liverpool slår Manchester United til 1.85 i odds er et godt tips, er det ikke sikkert eksperten mener det samme med oddsen du vurderer å spille på. Om du bare får 1.75 i odds på seier på Liverpool kan tippetipset være noe helt annet.

Når du bruker tippetips er det viktig at du spiller tipsene til minst like høy odds som eksperten. Om eksperten spiller et spill til en odds på 2.55, bør ikke du automatisk ta til takke med 2.47 om det er det du får hos din bookmaker.

Når man leverer tippetips handler det nemlig ikke bare om hvor sannsynlig et utfall er til å skje, men om det er verdi i spillet.

Hva er verdi i tipping?

Vi sier at det er verdi i et spill når oddsen er satt for lav i forhold til sannsynligheten til utfallet. La for for eksempel si at oddsen på en tenniskamp mellom Casper Ruud og Holger Rune ser slik ut:

  • Casper Ruud 1.95 – Holger Rune 1.95

Her tror oddssetterne at sannsynligheten for at Casper Ruud skal vinne er 50 %. Hvis du mener at oddssetteren tar feil og det er 60 % sannsynlig at Casper Ruud vinner kampen i følge dine analyser, vil det være verdi i spillet på Casper Ruud.

Når man spiller for å prøve å tjene penger i tipping ser man alltid etter hvor det er verdi. Et spill på 5.00 i odds kan være svært gunstig dersom du mener sannsynligheten for utfallet er 33 %. Dette bør alltid spilles selv om du “bare” vinner 1 av 3 ganger.

Slik lykkes du med tipping

Som mange har du kanskje en drøm om å en gang leve av tipping på heltid. For de fleste forblir det en drøm, men det trenger ikke å være realiteten for deg.

Det er absolutt ikke enkelt, men ved å følge våre råd og jobbe med å forbedre egenskapene dine hver eneste dag, er det absolutt en mulighet. Vårt første tips som nybegynner er å begynne å følge med på gode tippetips.

Finn gode tippetips

En av de viktigste tipsene for å lykkes med tipping er å finne gode tippetips. De færreste av oss er så flinke at vi kan analysere odds og kamper med suksess allerede fra begynnelsen. I starten er det derfor viktig at du finner gode tippetips du kan stole på samtidig som du bygger deg opp erfaring.

Her er det viktig at du finner tippetips du faktisk kan stole på. Og med stole på mener jeg tippetips som i det minste er i nærheten å gå i null og ikke har blodrøde tall.

De færreste som tilbyr tippetips gratis vil kunne gi deg en massiv fortjeneste på tipping, så det er viktig at du holder forventningene realistiske.

Sørg for at du sjekker ut tipsene til en ekspert over tid før du plasserer større kuponger. Det er nemlig ikke alle ekspertene som er like gode.

Spill hos flere bookmakere

For at du skal få så god odds som mulig, er det viktig at du spiller hos flere bookmakere. Ingen seriøse tippere spiller kun hos én bookmaker.

Det varierer nemlig stort hvor du vil finne den beste oddsen. På et utfall kan det for eksempel være Coolbet, mens det på et annet utfall er Pinnacle.

Hvis du registrerer deg på flere bookmakere som er kjent for å ha høy odds vil du ha en bedre sjanse til å vinne over tid.

For noen kan det virke som bagateller å registrere seg på flere bookmakere for å få en odds på 1.84 i stedet for 1.80, men det er det absolutt ikke. De 0.04 på hvert spill kan være forskjellen på å ha et stort overskudd å gå i null.

Spill derfor hos flere bookmakere, gjerne 4-5 forskjellige.

Oddsen er det viktigste

Selv om det er spennende med oddsbonuser, og de har absolutt en plass i en oddsstrategi, er det aller viktigste ved en bookmaker at den har god odds. Velg derfor primært etter hvordan odds du får.

Bookmakere som tilbyr fantastiske bonuser har sjeldent den beste oddsen, fordi de er nødt til å tjene inn det tape på bonusene et annet sted.

For deg som ønsker å ta tipping seriøst og forsøke å vinne over bookmakeren på lang sikt, er det essensielt at du spiller et sted hvor de leverer god odds.

Lær deg å finne verdi

Om du finner gode tippetips kan det holde deg i gang en stund, men om du virkelig ønsker å ta tippingen til et nytt nivå er du nødt til å lære å finne verdi i spill. Vi forklarte litt om det å finne verdi lenger opp, men det er så viktig at vi sier det to ganger.

Å finne verdi i odds er selve nøkkelen til å lykkes. Er sannsynligheten for et utfall 50 %, samtidig som det har en odds på 2.01 eller høyere er det verdi i et spill. Om oddsen er 2.20 er det svært god verdi i spillet.

Hvis du finner utfall hvor du mener at oddssetterne har gjort en feil, kan du tjene gode penger på at de har satt for lav odds.

Velg trygge bookmakere

Selv om alle disse tipsene er viktige for at du skal kunne lykkes med tipping, er det minst like viktig at du spiller på trygge bookmakere. Derfor er det også essensielt at du kun spiller hos anerkjente aktører som faktisk betaler deg når du vinner.

Selv om de fleste bookmakerne i bransjen følger reglene, er det dessverre altfor mange som ikke gjør det.

En spennende bonus på 100 % opptil 5000 kroner har lite å si om bookmakeren gjør alt for å stikke kjepper i hjulene på deg, og har urimelige vilkår. Det er også enkelte bookmakere som regelrett ikke betaler til tross for at du ikke har gjort noe galt.

Vi har gått gjennom et stort antall bookmakere for å sørge for at vi kun anbefaler gode bookmakere. Når du spiller gjennom våre anbefalte bookmakere kan du derfor forsikre deg om at du spiller trygt.

Oddsbonuser kombinert med tippetips

Selv om mange erfarne oddsspillere foretrekker å spille uten bonuser, er det mulig å kombinere oddsbonuser med tippetips. Likevel er det viktig å ta noen forhåndsregler.

Velg kun gode bonuser

Du som følger med på tippetips har naturlig nok et mål om å vinne mer enn du taper. Derfor er det også viktig at du kun velger gode bonuser. Alle oddsbonuser er nemlig ikke like.

Med å velge gode oddsbonuser mener vi hovedsakelig å velger bonuser med attraktive omsetningskrav og andre vilkår.

Et omsetningskrav bør helst ikke være på mer enn 5 ganger bonusbeløpet. Samtidig er det viktig at minimum odds ikke er for høy. Enkelte eksperter setter en grense på 1.50, mens andre foretrekker at minimum odds er helt nede på 1.40.

Samtidig er det viktig at bookmakeren ikke setter andre krav som gjør det å omsette en slik oddsbonus svært vanskelig. Hvis du for eksempel er nødt til å satse på minst to utfall per kupong, vil det sjeldent hjelpe å følge tippetips. Her vil det bli vanskelig å gjennomføre omsetningskravet uansett.

Husk at for deg som ikke kun ser etter underholdning, men som faktisk ønsker å vinne i lengden, er det viktigere med gode bonusvilkår enn store bonuser.

Mange ganger vil tippere derfor velge å avstå fra bonuser og heller spille uten.

Cashback, risikofrie spill og gratisspill

Cashback, risikofrie spill og gratisspill kan være fine bonuser til deg som bruker tippetips. Likevel er det viktig å være oppmerksom på kravene som stilles mot at du får disse godene.

Ukentlig cashback har lenge vært uvanlig for oddsspillere, men i det siste er det flere bookmakere som har introdusert det. Dette kan være en fin måte å få tilbake litt penger på dårlige uker så lenge kravene er overkommelige.

Det beste er at pengene blir utbetalt i ekte penger. Hvis ikke er det viktig at omsetningskravet og minimum odds er såpass lave at det er relativt enkelt å omsette beløpet. Det må heller ikke gå utover den normale spillingen din, noe det kan gjøre dersom dem setter grenser for hvor mye du kan satse når du spiller med bonuspenger.

Akkurat det samme gjelder for risikofrie spill og gratisspill.

Sjekk vilkårene nøye

Uansett hvilken oddsbonus du spiller med er det viktig at du sjekker vilkårene nøye. Om du er heldig vil ikke innsatser telle mot omsetningskravet om du bryter vilkårene, men hos enkelte bookmakere er det nok til at de sletter bonusen din.

Ja, så strenge kan de faktisk være.

Det er også essensielt at du sjekker at du har nok tid på deg til å nå omsetningskravet om du benytter deg av en oddsbonus. Det hjelper ikke med gode tippetips hvis det ikke er nok kamper å spille på før bonusen går ut.

Her er det mange spillere som taper pengene sine ettersom de er nødt til å spille på utfall med dårlig verdi for å rekke tidsfristen.

Slik tipper du på sport

Det er enkelt å komme i gang med tipping på sport. Alt du trenger å gjøre er å følge fem enkel steg, og så er du i gang.

  1. Velg en bookmaker. Start med å velge en trygg bookmaker å spille på. Vi har samlet de beste bookmakerne for norske spillere på denne siden.
  2. Registrer deg. Trykk deg inn på bookmakeren og opprett en konto. Fyll inn all den informasjonen de ber om slik at du enkelt kan ta ut gevinsten din når du vinner.
  3. Gjør et innskudd. Nå som du har opprettet en konto må du ha noe å spille med. Velg en av de tilgjengelige betalingsmetodene og skriv inn hvor mye du ønsker å sette inn. Bekreft deretter innskuddet ditt.
  4. Les på tippetips. Nå som du har penger på kontoen din kan det lønne seg å lese på tippetips før du begynner å tippe.
  5. Start å tippe. Etter at du har sett deg ut noen tippetips er det på tide å begynne å tippe. Trykk på de ulike utfallene og fyll inn hvor mye du ønsker å tippe for. Deretter er det bare å vente i spenning.

Spill ansvarlig

Uansett om du benytter deg av tippetips når du tipper, er det viktig at du alltid spiller ansvarlig. Selv med hjelp av tippetips er det ingen garantier når du spiller på odds, og også eksperter kan ta feil.

Spill derfor alltid ansvarlig når du tipper. Sett deg et budsjett hver uke eller måned til spillingen din. Om du har mye til overs hver måned kan spillebudsjettet ditt være alt fra 10 til 20 000 kroner i måneden, mens det for andre bør være mye lavere (for eksempel 2000 til 4000 kroner i måneden). Alt kommer an på hvor god økonomi du har, og hvor mye du har råd til å tape.

De beste tipperne i landet fører også statistikk på hvor mye du vinner og taper på odds. Hvis du ønsker å ta tipping seriøst bør også du føre et spillbudsjett hvor du plotter inn alle spillene dine, uansett om du vinner eller taper.

Det kan også lønne seg å skrive ned hvor du har fått tippetipset fra på hvert spill, slik at du over tid vet hvilke eksperter du bør følge og hvem du ikke bør høre på.