Slik tipper du på basketball

Slik tipper du på basketball
Basketball er en av verdens største idretter, og har milliarder av fans. Basket er størst i USA , der rundt 25 millioner spillere er registrert som aktive. NBA (National Basket League) er den største og beste ligaen i verden, der store penger omsettes på de ulike markedene hver eneste natt. Basket er også populært flere steder i Europa, blant annet i Spania,Hellas og Tyrkia. Det er ekstremt mange markeder og velge imellom og de bookmakerne som tilbyr mest har fort en 350-400 ulike spill per kamp!  Du kan spille på alt ifra hvem som vinner kampene til hvilke spillere som gjør poeng.  I denne guiden vil vi ta for oss de forskjellige markedene og forklare hvordan du tipper på Basket!

1-2 (Kampvinner)

Det største og mest populære markedet på basketball er å spille på hvem som vinner. Men i motsetning til mange andre sporter er det spill uten X som gjelder. Altså kun spill på enten hjemmeseier eller borteseier 1- Spill på hjemmelaget til å vinne 2- Spill på bortelaget til å vinne Du lurer kanskje på hva som da skjer om kampen ender uavgjort ? Jo det, skal vi fortelle deg. Da går kampen til overtid, der det spilles en quarter på fem minutter for å kåre en vinner. Om det blir uavgjort etter fem minutter ekstraomgang, spiller de en 5 min til og slik fortsetter de helt til et lag vinner.


Over / Under

Basket er intet unntak, for også her er Over/Under populært å spille på. I fotball og ishockey telles det mål, men i basketball telles poeng hver gang de scorer. Det kan scores både 2 og 3 poeng på et ”play” alt etter hvor det scores ifra. Det kan scores godt over 200 poeng i en NBA kamp.

Akkurat som med spill på kampvinner teller overtiden med om kampen ender uavgjort etter 4 quarters. Det vil si at om du har spilt på Over 190,5, og kampen ender 95-95. Vil spillet ditt fortsatt leve og bli gevinst i løpet av den 5 min overtiden som skal spilles.

Handicap

Handicap naturligvis også mulig å spille på. Ofte er et lag store favoritter, og oddsen ikke spesielt fristende. Da kan det være bedre å velge en handicap variant istedenfor. Som oftest er oddsen ganske lik på begge utfall når bookiene setter handicaplinjer.

La oss si at handicaplinjen er -4,5/+4,5. Da har du to muligheter. Enten spille at det ene laget vinner med 5 eller flere (-4,5) eller spille at det andre laget ikke taper med mer enn 4 (+4,5)

Også her er overtid gjeldende om det blir uavgjort i kampen. Slik at selv om spillet ditt er inne ved fulltid, trenger det ikke bli gevinst da det skal spilles 5 ekstra minutter for å kåre en vinner.

Kampkombinasjoner

Her er det mulig og kombinere ulike spesialer på kampene. F.eks. kan du spille på Boston Celtics -7,5 handicap + over 201,5 poeng i kampen.

Dette er egentlig som å spille en dobbel. Bare her har du to forskjellige utfall i samme kamp som må gå riktig for at du skal vinne.

Det er selvsagt ganske høy odds på spill som dette da det er to utfall istedenfor ett.

Spillerspesialer

Dette markedet har blitt mer og mer populært siste årene. Og det er ikke lenger måte på hva du kan spille på. Under en basketkamp er det mye stats på alt mulig, og det er dette spill blir plassert på. For å forstå dette må man nesten sette seg litt inn i basketball og regelverket. Men vi tar en gjennomgang av de ulike spillerspeisalene her.

Spillerpoeng

Her tipper du hvor mye poeng en bestem spiller noterer seg for i løpet av kampen. Det er mulig å score både 2 og 3 poengere i basketball. Det kan også tildeles straffekast, der hvert scorede kast fører til 1 poeng.

Assist

Her tipper du hvor mange assist en bestemt spiller noterer seg for i løpet av kampen. En assist tildeles til spilleren som er nest sist på et poenggivende ”play”. Spilleren må sentre ballen med overlegg for at det skal telle som assist.

Returer/Rebounds

Her tipper du hvor mange returer en spiller plukker i løpet av en kamp. En retur skjer feks når motstanderlaget kaster mot kurven og bommer og blir plukket ned av en spiller.

Dette er de tre grunnleggende spillerspesialene som det spilles mest på. Men det er også andre alternativer som antall blocks, og antall trepoengere i løpet av en kamp. Det er også mulig å spille på om en bestemt spiller oppnår en double- double eller triple-double. Vær OBS på at eventuell overtime ved uavgjort teller med også på spillerspesialer.

Double-double – En spiller leverer doble siffer på to av tre mulige totaler.
Triple – Double –
Leverer over 10 poeng, assist og rebounds i samme kamp.

Konklusjon

Du har nå fått en innføring i hvordan du tipper på basketball. Det har også blitt forklart regler og ulike begrep som er verdt og forstå før du skal spille. Blant annet er det viktig og huske at overtime ved eventuell uavgjort er gjeldende på nesten alle spill på basketball. Denne guiden vil hjelpe deg med å forstå de ulike markedene og ta bettingen din til et nytt nivå!

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

New Casinos

1
BC.Game

BC.Game

9.1/10
Bitcoin
Ethereium
Krypto
Litecoin
Revolut
VISA
180% opptill
20 000 BCD
+0 Gratisspinn
Omsetning: 40x
Hent bonusen! Les mer
2
SmokeAce

SmokeAce

9.4/10
Bitcoin
Ethereium
JetOn Wallet
Litecoin
MasterCard
Revolut
VISA
100% opptill
5000 kr
+100 gratisspinn
Omsetning: 45x
Hent bonusen! Les mer
3
Stelario

Stelario

8.7/10
Bitcoin
JetOn Wallet
Krypto
MasterCard
Mifinity
Revolut
VISA
100% opptil
3000kr
+100 Gratisspinn
Omsetning: 35x
Hent bonusen! Les mer
4
Betkwiff

Betkwiff

8.7/10
Bitcoin
Krypto
MasterCard
Neosurf
Revolut
VISA
100% opptill
5000
Omsetning: 30x
Hent bonusen! Les mer
7
Arctic

Arctic

9.1/10
Bitcoin
Ethereium
JetOn Wallet
MasterCard
Revolut
VISA
100% opptil
2000 kr
10 gratisspinn
Omsetning: 35x
Hent bonusen! Les mer
8
Lilibet

Lilibet

9.3/10
Bitcoin
Ezewallet
Krypto
MasterCard
Revolut
VISA
100% opptill
5000kr
+500 gratisspinn
Omsetning: 35x
Hent bonusen! Les mer
9
Spinbookie
Bitcoin
JetOn Wallet
MasterCard
Mifinity
Revolut
VISA
100% opptil
5000 kr
+0 freespins
Omsetning: 35x
Hent bonusen! Les mer