Bankroll Management

Bankroll Management
gjennom disse punktene og ser på hvordan bankroll management kan hjelpe deg med å bli en bedre spiller.
  1. Du får god oversikt over dine midler, spredt på ulike bookmakere og e-wallets.
  2. Det bidrar til at du holder deg disiplinert nok slik at du ikke satser mer enn du har råd til å tape. For eksempel ved at du prøver å gjenvinne tap, «chasing losses».
  3. Det hjelper til med å holde deg disiplinert nok til at du ikke øker innsatsen betraktelig når du er inne i en god periode.
  4. Når skal du justere innsatsen din.
  5. Bankroll management øker sannsynligheten for at du tar gode avgjørelser når det kommer til dine spill.

1. Oversikt over dine spillemidlerHåndtering av bankroll er viktig for enhver spiller. God bankroll management hjelper deg å holde kontroll på innsatsene dine og hjelper deg med å avgjøre hvor høy innsatsen bør være. I denne artikkelen går vi

Mange tilbydere å velge i.

På markedet i dag finnes det et titalls bookmakere du kan velge å bli kunde hos. Mange av dem har tilnærmet lik odds, men det vil alltid være noen som skiller seg ut. Det gjør de ved å tilby bedre odds eller litt bedre kampanjer. Her er det viktig at du spiller der oddsen er best, slik at du får et best mulig utgangspunkt. Ved å spre midlene dine over flere kontoer kan du fort miste oversikten over hvor mye du har på de ulike kontoene til sammen.

Grunnleggende om units og innsatsnivå.

De fleste som har spilt en stund har kommet over begrepet units, eller enheter på norsk. Dette er en måte for tipsere å beskrive verdien i et gitt spill, oftest med en vurdering fra 1 – 10. En unit tilsvarer en prosentandel av de totale midlene du har tilgjengelig å spille for. Jo flere units du setter på en kamp, jo større er innsatsen i kroner.

Det finnes flere strategier for innsatsnivåer, to av de mest kjente er kelly-kriteriet og fibonacci-metoden. Begge metodene beskriver hvor mange % av bankrollen din som tilsvarer et maksspill, altså en innsats på 10 units. I denne artikkelen tar vi utgangspunkt i at en innsats på 10 units tilsvarer 2% av din totale bankroll. Dermed kan vi si at jo høyere % av din bankroll som tilsvarer et maksspill, jo større gevinster vil du få, men også større tap. Med en lavere % av bankrollen som maks vil du få mindre gevinster, men mer stabilitet. Det er derfor viktig å gjøre en individuell vurdering på hvor mye du som spiller har råd til å tape.

2. Bankroll håndtering holder deg disiplinert i tapende perioder.

Ved at du ved jevne mellomrom, for eksempel ved gitte intervaller på 10% av totalen, øker eller senker verdien av 1 unit, sikrer du deg å ikke gå på et stortap og mister hele bankrollen din i en dårlig periode. Se for deg at du til sammen har 10,000 kroner fordelt på ulike bookmakere. Et maksspill vil da være 200 kr (2%), og en unit har en verdi på 20 kr. Dersom du i en dårlig periode taper 10% av den totale bankrollen din vil du gå ned til 9,000 kroner totalt, og justerer da verdien på en unit tilsvarende. Et maksspill på 10 units vil da være 180 kr, mens verdien på 1 unit vil være 18 kr. Ved at du justerer innsatsen din på denne måten vil bankrollen din holde seg stabil og du vil alltid ha midler tilgjengelig.

3. God håndtering av bankroll holder deg disiplinert i vinnende perioder.

Når du er inne i en god periode er det ofte fristende å øke innstasen betraktelig. Man får en god følelse av å vinne ofte og kan fort tenke at man ikke kan tape. Uten god bankroll management kan du bli fristet til å sette 10, 20 eller 30% av bankrollen din. Dersom du taper når du gjør dette, mister du en stor porsjon av midlene dine, og det kan ta lang tid å spille seg opp igjen. I likhet med tap så justerer vi også innsatsen ved seire. Si at du har økt bankrollen din fra starten på 10,000 til 12,000 kroner. Igjen vil vi justere innsatsen slik at et maksspill på 2% tilsvarer 240 kr, mens verdien av en unit vil være 24 kr.

4. Når justerer du innsatsen din.

Når du skal justere innsatsen avhenger av deg som spiller og risikonivået du er villig til å ta. En spiller som ønsker et lavt risikonivå vil justere ofte for tap, men mindre ofte for seire. Mens en spiller som ønsker høyere risiko kan velge å justere motsatt. Du trenger ikke justere bankrollen etter hvert spill, men kan som i eksempelet over justere på faste intervaller på for eksempel 10% av totalen. Dette avhenger altså av deg som spiller og den risikoen du er komfortabel med.

5. Hvordan bankroll håndtering kan hjelpe deg til å ta gode avgjørelser.

Som vist vil god håndtering av bankroll og bankroll management hjelpe deg å ha kontroll på innsatsnivåene dine. På den måten har du alltid midler tilgjengelig dersom det skulle dukke opp et spill med verdi og sørge for at du ikke risikerer å tape en stor porsjon i en god periode. Hvor mye et maksspill skal være avhenger av hvor mye risiko du er villig til å utsette deg for, og det er det bare du som spiller som kan avgjøre.

Les også vår guide om hvordan du finner gode spillobjekter.

Nye anbefalte casinoer

2
Gamblezen
Bitcoin
Ethereium
Litecoin
MasterCard
Revolut
VISA
500% opptil
42 200 kr
+ 350 free spins
Omsetning: 35x
https://gamblezens.com/de3535454 Les mer
3
HexaBet

HexaBet

9.7/10
Bitcoin
Krypto
Litecoin
MasterCard
Revolut
VISA
100% opptil
20 000
+ 300 gratisspinn
Omsetning: 40x
Spill nå! Les mer
4
SpinBet

SpinBet

8.1/10
Bitcoin
Ethereium
Litecoin
MasterCard
Mifinity
Revolut
VISA
100% opptil
20 000 kr
+200 gratisspinn
Omsetning: 40x
Spill nå! Les mer
5
PlayOro

PlayOro

10/10
Bitcoin
Ethereium
Litecoin
MasterCard
Revolut
VISA
100% opptil
5000 kr
+0 freespins
Omsetning: 50x
Spill nå! Les mer
6
FairSpin

FairSpin

8.7/10
Bitcoin
Ethereium
Litecoin
MasterCard
Revolut
VISA
100% opptill
25 000 kr
+30 Gratisspinn
Omsetning: 60x
Spill nå! Les mer
Bitcoin
Litecoin
MasterCard
Mifinity
Revolut
VISA
10% opptil
€10 000 cashback
+0 Gratisspinn
Omsetning: 0x
Spill nå! Les mer
Bitcoin
Krypto
MasterCard
Mifinity
Revolut
VISA
100% opptill
3000 kr
+ 20 Gratisspinn
Omsetning: 0x
Spill nå! Les mer
9
Barz

Barz

9.7/10
Bitcoin
Ethereium
Litecoin
MasterCard
Revolut
VISA
200% opptil
3000 kr
+50 Gratisspinn
Omsetning: 40x
Spill nå! Les mer